Afterworkdyk 10/7

10jul

Afterworkdyk vid Käppala Lidingö
Samling på Olofsgatan 12 kl 18:00. 
Åker du direkt meddela butiken via mail eller telefon.

Behöver du hyra utrustning så kostar det 300 kr för komplett utrustning. 

Vägbeskrivning

Kör över lidingöbron, vägen övergår här från "Lidingövägen" till "Södra Kungsvägen". Från lidingöbron följer man Södra Kungsvägen i nästan exakt en mil. När ni passerar vägskylten KÄPPALA så har ni ett par hundra meter kvar sedan kommer "Vädurstigen" på höger sida. Följ den rakt ner till vattnet.

Det finns en lina till 21:an som börjar strax till vänster om bryggan. Annars är den lätt att hitta, bara att gå ner till runt 20 m och simma åt vänster så kommer man på det.

Dykbeskrivning

Käppala 21:an, Saltsjön (Lidingö)
Skall enligt uppgift vara ett 1700-talsvrak. Endast halva vraket (oklart var andra halvan är) ligger på platsen. Det som finns är babord eller styrbord halva (oklart - står den kölrätt elller ligger den med 90° slagsida?), och den är delvis övertäckt av sediment, samt att hela utsidan på skrovet numera har slam upp till relingen (reling om den står kölrätt). Längs hela kölen (eller relingen, om den ligger med 90° slagsida), så är det ett brott, där det sticker ut små "tappar". Grundast ~20 m, djupast ~22 m, längd ~25 m.
Foton: http://www.dykarna.nu/photoAlbum/album.asp?userId=4994&albumId=4866

Käppala 12:an, Saltsjön (Lidingö) Sthlm
Oidentifierat vrak. Består idag mest av lösa brädor, och ett mindre antal underst i högen som sitter ihop. Maxdjup ~14 m, 

Anmälda deltagare

 • Daniel Regner

  Rescue 50

 • Michael de Jong

  AOW

 • Tomas Karlsson

  AOW

 • Thomas Roner

  DM

 • Eleonora Heise

  AOW 150
Utfärdsledare

Boka