Professional Association of Diving Instructors

Vad är PADI?

Dykutbildning görs av flera olika organisationer. Vi har valt att utbilda genom PADI. Det har vi gjort av flera anledningar. Systemet är överlägset det största vilket gör att du som elev alltid kommer att kunna hitta ett PADI-dykcenter nära dig och var som helst i världen kunna utbilda dig vidare. Inom organisationen görs kontinuerligt kvalitetskontroller som säkerställer att utbildningen görs efter de riktlinjer som finns.

För vår del är också PADIs starka engagemang för skyddande av den marina miljön viktigt. PADI arbetar aktivt för skyddande av korallreven, hajar och även våra vrak.

PADI bildades 1966 och har idag sitt huvudkontor i Kalifornien, med lokalkontor i Japan, Australien, England. Det finns aktiva PADI-instruktörer och dykledare i 175 länder, så du kan vara säker på att bli accepterad med ett PADI-certifikat vart du än kommer. Varje år certifieras ca 946 000 dykare av PADI.

I Sverige har PADI funnits sedan 1981. Idag finns det ca. 2000 aktiva instruktörer och dykledare i Sverige som arbetar genom de 140 licensierade dykskolorna.

PADI ger dig många möjligheter att utvecklas som dykare. PADI har grundkurser, fortsättningskurser och ett stort utbud av specialkurser (uv-foto, vrak mm). Du kan också utbilda dig till divemaster och kanske gå vidare med olika instruktörsutbildningar för att få möjlighet att arbeta professionellt med fritidsdykning.

Besök PADI's hemsida, www.padi.com, för mer information.

Boka