PADI Freediver

Freediving handlar om inre kraft, disciplin och kontroll. Om du alltid har velat gå in i undervattensvärlden på dina egna villkor, stanna så länge som ditt andetag tillåter, så är freediver för dig. Med PADI Freediver-kursen är ditt första steg mot att upptäcka varför freediver blivit ett populärt sätt att utforska under vågorna. 

För att anmäla dig till en PADI Freediver kurs måste du vara minst 15 år gammal. Du behöver goda sim färdigheter och behöver vara i god fysisk hälsa. Ingen tidigare erfarenhet av snorkling, apparatdykning eller freediving krävs.PADI Freediver-kursen består av tre huvudfaser:

Kunskapsutveckling om freediving-principer med en instruktör i klassrum.Inbegränsad vattensession för att lära sig andningstekniker samt statisk och dynamisk apné. Mål - statisk apné på 90 sekunder och dynamisk apné på 25 meter / 80 fot.Öppna vatten sessioner att öva fri nedsänkning och konstant vikt freedives, plus rätt buddy procedurer. Mål - konstant vikt fritt sim på 10 meters djup.

I PADI Freediver-kursen lär du dig att använda en mask, snorkel och fenor, och kan också använda våtdräkt och viktbälte. Att använda redskap som är speciellt utformat för fridykning är bäst, men i den här kursen kan du använda snorkelutrustning du redan äger.

I kurspriset 2800 kr ingår
2 poolpass 1 teori och 2 utomhusdyk samt certifiering kursmaterial Padi freediver touch.

Utedyken planeras in när det blir varmare i vattnet!


Du behöver ha mask snorkel och fenor samt en våtdräkt för ute dyken.

Kursstarter för PADI Freediver

Ring för mer information!

Boka