Kurser

Vi är det vänliga och trevliga dykcentret för vanligt folk. Vår ambition är att driva en dykbutik och en dykskola där du alltid känner dig välkommen. Utbildning hos oss och utfärder/resor gör dig till en säker och trygg dykare. Dessutom har vi alltid roligt tillsammans.

I våra kurser får du låna den utrustning du behöver för att gå kursen (exkl ABC-paket, dvs. mask, snorkel och fenor).

Övrig special utrustning som tex lampa linrulle och smb kan köpas i vår butik till special pris.

Hos oss är elevantalet på en kurs aldrig större än 6 elever. Instruktören har alltid minst en assistent eller divemaster. Om det är fler än 4 elever på kursen har vi alltid två till tre assistenter som hjälper instruktören vid poolpassen och uppdyken. Detta innebär dels hög kontroll och säkerhet men även att eleverna får maximalt med rolig fri simtid och att de tråkiga väntetiderna minimeras.

Dykning innebär ett antal nya utmaningar. Det är en av de få aktiviteter som ger adrenalin och intensitet på samma gång som stillhet och lugn.

Kontakta oss idag på info@alpindyksport.se

Vad du än väljer så växer dykningen med dig

Det finns alltid något nytt att lära, en ny plats att upptäcka, något nytt att uppleva och se. Vi har dykutbildning enligt PADIs system som är världsledande. Hos oss finns allt från grundkurser till ledarskapsutbildningar som alla leds av erfarna instruktörer. 
Eftersom vi vill satsa på hög säkerhet och god kvalité begränsar vi alltid alla kurser till max 8 stycken deltagare. 
Dessutom har vi alltid en extra instruktör eller divemaster på din kurs förutom den ansvarige instruktören. Vi har också flera olika specialkurser som Nitrox, torrdräkt, avvägning foto m m.
Vad du än söker – vi har det.

 • PADI eLearning

  Med PADI eLearning genomför du den teoretiska delen av kursen på nätet och kan då fullständigt bestämma själv när du vill läsa och genomföra skrivningarna. 

  Kommande kurser

  Ring för mer information!

 • Grundkurs - Open Water Diver/referral

  Under Open Water kursen lär du dig grunderna för en upplevelserik fritidsdykning. Du lär dig grundläggande dyktekniker, om undervattensvärlden och om dykutrustningen.

  Kommande kurser

  21 augusti, 18 september, 16 oktober, 13 november, 20 november, 04 december.

 • Fortsättningskurs - Advanced Open Water Diver

  Advanced Open Water är fortsättningen på grundkursen. Du kan gå direkt efter avslutad grundkurs eller när du dykt ett tag och vill utvecklas vidare. För att gå kursen ska du vara certifierad PADI Open Water Diver eller motsvarande. 

  Kommande kurser

  29 augusti, 12 september, 26 september, 24 oktober.

 • Rescue Diver

  Under Rescuekursen lär du dig att effektivt och säkert hjälpa dykare och du kommer att känna ett ökat självförtroende i din egen dykning.

  Kommande kurser

  11 september.

 • Divemaster

  Som en PADI Divemaster kan du arbeta som dykledare och dykguide samt hjälpa till vid dykkurser. Kursen är mycket omfattande vad gäller teoretisk inlärning och praktiska dykkunskaper.

  Kommande kurser

  Ring för mer information!

 • Assistant Instructor

  Om du efter din start som divemaster tycker som vi att lära ut dykning är otroligt roligt är dags för dig att gå vidare. 

  Kommande kurser

  Ring för mer information!

 • Instructor

  Dykning är ett ökande intresseområde vilket innebär ett stort behov av utbildare. Många väljer därför dykbranschen som en yrkeskarriär.

  Kommande kurser

  23 augusti.

 • Nitrox

  Det är inte svårt eller tekniskt att dyka med nitrox. Genom att höja andelen syre från 21% upp till max 40% får du betydligt längre dyktider och en minskad risk för tryckfallssjuka. Det kräver lite andra beräkningar och hänsynstaganden än dykning med luft men fördelarna uppväger klart det lilla extra besväret.

  Kommande kurser

  26 augusti, 16 september, 07 oktober, 04 november, 02 december, 16 december.

 • Prova på

  Hur är det att andas under vattnet? Är man verkligen viktlös? Funderar du på en grundkurs men vill prova innan du bokar?

  Kommande kurser

  21 augusti, 11 september, 25 september, 16 oktober, 30 oktober, 13 november, 04 december, 18 december.

 • EFR (Emergency First Response)

  Det här är en kurs som du har nytta av såväl inom din dykning som privat. Det finns inga förkrav så du behöver alltså inte ha dykcertifikat för delta i kursen. Att kunna hjälpa till på ett bra sätt om någon behöver första hjälpen har alla nytta och glädje av. På kursen får du lära dig första hjälpen och hjärt/lungräddning.

  Kommande kurser

  02 september.

 • Scuba Review Uppfräschningsdyk

  Har du haft ett längre uppehåll i dykningen sedan certifieringen bör du gå Scuba Review för att öva upp färdigheterna du lärde dig under grundkursen.

  Kommande kurser

  28 augusti, 18 september, 10 oktober, 23 oktober, 07 november, 14 november, 11 december, 19 december.

 • PADI Tec

  Teknisk Dykning är en "extrem" sport, som tar erfarna och kvalificerade dykare mycket djupare än i vanlig rekreations dykning.

  Kommande kurser

  Ring för mer information!

Alla kursstarter


Boka