Ursuit X-Tex Heavy Finnfill

X-Tex Heavy Finnfill understället får sin viktigaste egenskap av det värmeisolerande Finnfill-materialet. Finnfill-fibern har utvecklats i samarbete mellan världens främsta forskningsinstitut och polymertillverkare. Konstruktionen är unik. Det sammanhållande elementet ligger i vävnaden mitt i fibrerna, där specialfibrer är fästa. Det här gör att materialet är synnerligen böjligt, luftigt och hållbart. Skillnaden till traditionella fibervaddmaterial är avgörande: Finnfill klumpar inte ihop sig, det plattas inte till och slits inte sönder ens under en längre tids användning. Finnfill behåller sina egenskaper efter ett otal vattentvättar utan att den värmeisolerande funktionen påverkas.

Genom att laminera Finnfill-materialet med ett membran som ventilerar och som är vattentätt får vi, tillsammans med det inre fleece-tyget och det yttre polyestertyget, en helhet som leder underställen in i en helt ny epok.

Isolationsförmågan hos X-Tex Finnfill understället uppmäts med den internationella Clo-enheten, som anger materialets verkliga isoleringsgrad. I Heavy-modellen är Clo-värdet 1,97. Dräktmaterialet som är vattentätt och som ventilerar är patenterat.

Dräkten är försedd med ventilationshål i armhålor och på vänster ärm, fronblixtlås med dubbellås, bröstficka med blixtlås, stora fickor på höften, resårtyg i krage, muddar och byxben, samt kraftigt gummiband i midjan. Hällor i ärmar och byxben håller dräkten på plats vid påklädning.

Artikelnummer 005454

Pris: 2500 kr

Information

Produkterna som du kan hitta här finns i vår butik på Olofsgatan 12.
Detta är ett urval av vad vi har i butiken. 
Kom gärna förbi för att testa en lampa eller prova en dräkt.

Välkomna!

Boka